Sophantering

Genom att vi tillämpar sopsortering hålls både miljöbelastningen och kostnaden för sophanteringen på en förhållandevis låg nivå.

Att sortera sina sopor innebär inte att man bara skiljer på restavfall och komposterbart avfall. Vissa sopor skall husägaren själv transportera till Återbruket eller andra av kommunen ordnade uppsamlingsplatser. Dessa sopor kan delas in i följande kategorier:
  • Mjukplast, till exempel plastpåsar och mjuka plastförpackningar.
  • Hårdplast, all plast som med lätthet inte går att trycka ihop.
  • Glas.
  • Metall, till exempel kaviartuber, konservburkar, metallfolie med mera.
  • Kartong/wellpapp, till exempel mjölktetror och pizzakartonger.
  • Tidningar/papper.

Övriga avfall som också skall till Återbruket är elektronik, batterier, lysrör, farligt avfall, trädgårdsavfall med mera.

Vid infarten samt bredvid vändplanen på Spikverksgatan finns det containrar för tidningar/papper. Vid slutet av Kummelgårdsgatan (gatan in mot Europamöbler) finns containrar för både mjukplast, hårdplast, glas, metall, kartong/wellpapp och tidningar/papper.

De sopor som kan slängas här på området är restavfall och komposterbart avfall. Till restavfall hör sådant som inte ryms i någon av ovanstående kategorier. Till komposterbart avfall hör matrester och sådant avfall som snabbt förmultnar som till exempel kaffesump och hushållspapper.

Ett tips för att ytterligare minska volymen på restavfallet är att klämma ur luften ur plastpåsen innan den knyts ihop.

Kom ihåg, sopskåpen är bara dimensionerade för att var och en skall slänga sina sopor i det egna sopskåpet, det vill säga där man har sitt garage.

Total Page Visits: 4018 - Today Page Visits: 3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.